DEWI LESTARI SUPERNOVA PDF

August 30, 2019 posted by

A review, and links to other information about and reviews of Supernova by Dewi Lestari. Dewi Lestari’s Supernova (translated by Harry Aveling, review copy courtesy of the Lontar Foundation) begins with a meeting between two. Celebrating their 10th anniversary, a gay couple, Reuben and Dimas, intended to create something together. Reuben, a professor of Psychology Faculty, was.

Author: Malagore Kak
Country: Mali
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 1 June 2013
Pages: 16
PDF File Size: 9.99 Mb
ePub File Size: 12.18 Mb
ISBN: 347-4-82257-420-5
Downloads: 99445
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Takasa

Dwwi itu begitu panjang dan melelahkan. Engaging in typical grandiose student-talk, Ruben babbled back then already: Apr 13, drg Rifqie Al Haris rated it really liked it. The main character narrates in a very, very funny way! She also adds some nice twists to the tale along the way, surprising readers in how there’s more to her tale s than originally imagined.

In the middle of his routine life, Ferre accepted an interview request from a female magazine. Buku kedua dari Supernova supernvoa menceritakan tentang Boddhi.

TheJakartaPost

View all 4 comments. Akan tetapi, ketiadaan klimaks cerita, absennya kata-kata puitis seperti di KBPJ dan pemaksaan beberapa kalimat metafora menjadikan karya ini supetnova pelengkap seri bukannya karya unggulan. Termasuk sejumlah pengalaman uniknya yang “merasa” menjadi ulat, tikus got, kucing, dan sapi. Saya masih belum bisa masuk ke kehidupan Gio, makanya saya merasa bosan. Saia nggak punya problem dengan perempuan yang aktif secara seksual, tapi itu nggak berarti kalau dia melakukan pelecehan ke cowok lantas dia dipuji-puji sebagai perempuan bebas yang hebat karena kebebasan seksualnya.

It i A popular Indonesian novel. Keping 34 yang merupakan awal dari novel “Akar” ini cukup singkat dan berakhir di keputusan Gio untuk mencari Diva. How is this I didn’t like the book at all; it was too sloppily written.

Mungkin saya yang salah, mungkin benar ini hanyalah masalah tekad dan keberanian untuk melihat pilihan-pilihan itu. View original from ejournal. Sinopsis Novel ini terdiri dari 3 keping bab Keping pertama adalah jembatan antara buku pertama: The romance films starred Maudy Ayunda and Adipati Dolken. Dfwi childhood trauma emerged to the surface. Supernova is an online presence — “a cyber avatar” — who basically offers advice in response to questions.

  BRAUN 370 BVC PDF

Not a religious institution. Sepertinya novel ini recommended untuk para backpacker.

Kalau emang dia harus ditato Bodhi, kenapa pake acara ngilang tanpa kabar coba. A Prologue opens with the warning: The main theme of the novel is that of interconnectedness, with the writer wanting to explain the way the universe works — at the start of the book, Lestari makes her intentions very clear:. Dengan mengambil latar belakang yang berbeda, Dee kembali mengajak kita berjalan-jalan dalam pemikirannya untuk mencari makna hidup sampai ke intinya.

Aside of the Deqi series, Dee has also published a novel titled Perahu Kertas Paper Boatand three anthologies: Bodhi yang unik, polos, namun memiliki indra ke-6 yang kuat, adalah gambaran ‘anomali’ ditengah masyarakat Akar sedikit lebih ringan daripada Supernova: Di sini kelihatan kalau penulis udah masukin risetnya dengan lebih lihai dan lebih mulus.

Celebrating their 10th anniversary, a gay couple, Reuben and Dimas, intended to create something together. The Princess is Rana; she fewi married, to Arwin, but marriage hasn’t entirely lived up to her expectations.

lesrari Sementara itu, agak kurang pas kalau Bodhi yang dibesarkan di vihara dan tidak dijelaskan pendidikan tertingginya, bisa berbicara ilmiah di beberapa bagian. Satu hal yang sangat disayangkan dalam buku ini.

Aug 13, Lilia Zuhara rated dewwi it was amazing. Just click on the icons to get to the download page. Published November by Truedee Books first published Dee is a practitioner of yoga and meditation. Supernova never gets quite as serious as it seems to want to be, the philosophizing remaining at a pretty basic level, but that’s probably for the best: Sep 07, Ginan Aulia Rahman rated it really liked it Shelves: Errrrmmmmm, saia ngerti penulis mau bikin apa di sini, tapi perlu ya Star dipuja-puji?

  ANSMANN XBASE DELUXE PDF

Dan voila, jadilah Supernova: Enabling them to interact was just sensational. I don’t think Star, as a character, is compelling enough that the writer’s adoration towards her is justifiable.

| Supernova: The Knight, The Princess, and The Falling Star

How is this even possible? Alur agak diulur2 biar Bodhi bisa jalan-jalan kemana-mana, tapi memuaskan. Her series is often labeled as a science fiction, but Dee disagrees.

It is an intellectual work in the form of pop art, set in the real world. Lepas sepenuhnya dari cerita pertama dan berdiri sendiri sebagai kisah hidup Bodhi dari sangat awal sampai dengan dia menemukan sebuah file tinggalan sang Supernova yang ditujukan untuknya.

Nggak peduli yang ngelakuinnya cewek ke cowok. Petualangan-petualangan Bodhi mencari jati diri dari dirinya yang “aneh” ini bikin terus-terusan mangap!

‘Supernova’ by Dewi Lestari (Review)

Ada beberapa misteri kehidupan yang sulit dipahami oleh manusia seperti halnya pertemuan dan perpisahan. Lfstari you would be able to read it: The poet Taufiq Ismail wrote, “A renewal has taken place in Indonesia’s literary scene over the past decade.

In a interview, Dee said that lesari works perhaps three months a year, using the time to do her research and write. Saya pikir, lebih pas kalau Bodhi berbicara dari sudut pandang agama, rasa, filsafat, dsb.